6 de juny de 2010

Pastís d'arròs i pastanaga



Aquesta és una de les receptes estrella de casa, no falla mai, agrada a tothom. Proveu-la i ja m'ho direu.

Ingredients:

  • 600 ml de caldo de verdures
  • 125 gr d'arròs integral
  • 125 gr de mescla d'arrosos salvatges
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 1 ceba gran pelada i molt picada
  • 2 branques d'api picades
  • 4 pastanagues grans, pelades i picades
  • 3 cullerades rases de julivert fresc picat
  • 2 ous batuts
  • 60 gr de nous pelades
  • 2 cullerades de postres de comí mòlt
  • 125 gr de formatge curat ratllat
  • pebre negre

Preparació:

Pre-escalfeu el forn a 180º

Feu bullir el caldo de verdures. Tireu-hi l'arròs i deixeu-lo coure, (tapat) uns 15 minuts fins que hagi absorvit qüasi tot el caldo. Abaixeu el foc al mínim i deixeu coure 5 minuts més (tapat). Aneu rementant-lo de tant en tant.

Mentrestant, en una paella escalfeu l'oli i fregiu la ceba i l'api a foc lent durant 5 minuts. Afegiu la pastanaga i deixeu fregir 3 minuts més. Deixeu-ho refredar.

Barregeu la ceba, l'api i la pastanaga a l'olla de l'arròs i afegiu, tot remenant,el julivert, els ous, les nous, el comí ,pebre negre i 90 gr del formatge.

Poseu la mescla en un motlle allargat, lleugerament untat amb oli. Acabeu d'afegir el formatge restant per sobre. Poseu el motlle al forn uns 50 minuts fins que el pastís estigui daurat.

Abans de servir-lo, deixeu-lo refredar uns 10 minuts

Bon profit!

4 comentaris:

  1. Bufa!, aquest arrosset ha d'estar ple de sabors!,agafaria una cullerada ara mateix.L'arròs, amb verduretes o amb peix!.Fantàstica recepta, prenc nota.

    ResponElimina
  2. El trobo super original, una manera diferent de menjar arròs amb verdures... i qeda molt ben presentat!

    ResponElimina
  3. Hola guapa! Moltes gràcies per preocupar-te. Bé, de moment no he perdut la salut, espero, però estic de baixa laboral. Tens un correu privat i t'explico?
    A casa no tinc internet i a més a més encara estic sense la càmara (a reparar). Espero animar-me aviat i tornar a la meva trepidant activitat culinària.
    Per cert, molt bona pinta el pastís!
    Una forta abraçada preciosa.

    ResponElimina
  4. quina bona pinta!!!!
    a veure si tinc temps i ho provo!! :)

    ResponElimina