30 de maig de 2010

Taboulé



M'encanta el cous-cous però mai havia tastat el taboulé, i això referma que encara continuo sent només un aprenent de xef...

La recepta és molt refrescant.

Ingredients:
  • 5oo gr de cous-cous
  • 1 kg de tomàquets ratllats
  • 1/2 ceba tendra
  • 6 cogombrins en vinagre
  • fulles de menta o julvert (al gust)
  • el suc d'una llimona i mitja
  • sal
  • oli d'oliva extra verge
  • olives negres

Preparació:

Poseu el cous-cous cru en una safata. Afegiu-hi els cogombrins tallats ben petits i el julivert o la menta. Remeneu i reserveu.

Tritureu la resta dels ingredients i aboqueu-ho sobre el cous-cous. Remeneu-ho bé perquè quedi tot ben impregnat de salsa.

Deixeu reposar un parell d'hores a la nevera.

Remeneu bé el cous cous perque quedi ben desenganxat i tireu-hi un raig d'oli d'oliva(generós) per sobre just abans de servir

Nota: l'acidesa del tomàquet i la llimona és el que cou el cous-cous

Bon profit!

3 comentaris:

  1. Hola Gemma, quin cous-cous més bo!.Jo el faig amb panses, nous, fulles de menta esmicolades i el preparat d'espècies per a pinxos del súper (curry,llorer...)que li dóna un toc "àrab"...m'apunto el teu que sembla molt refrescant!!!a reveure!

    ResponElimina
  2. A casa el cus cus també ens agrada molt i a l'estiu en tabulé és com el fem més... fresquet ve molt de gust, oi?

    ResponElimina
  3. Doncs a casa no en fem mai, serà qüestió de provar-ho, ja que ens ho poses tant bé per no tenir excusa amb aquestes receptes.
    Una forta abraçada d'una altra aprenent que ja anem cap a petites expertes, veritat?
    Fins la propera guapa!

    ResponElimina