2 de maig de 2010

Hamburgueses vegetarianes



Per fi, un repte aconseguit. Feia tant temps que volia provar de fer hamburgueses! El problema era que no acabava de trobar la recepta perfecta , però a aquí la teniu:


Ingredients:

  • 100 gr de cigrons secs
  • 2 grans d'all
  • 1 pastanaga grossa
  • 200 gr de gírgoles
  • 100 gr de soja texturitzada
  • 200 gr de pa d'espelta
  • 2 ous
  • 250 ml d'aigua
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • 50 gr de sèsam torrat
  • 50 gr de pipes de girasol pelades
  • julivert
  • sal i pebre
Preparació:
Polvoritzeu els cigrons fins a fer-ne farina. Ens servirà per arrebossar les hamburgueses.
Piqueu el pa i reserveu-lo.
Piqueu l'all, el julivert, la pastanaga, les gírgoles, el sèsam i les pipes. Agafeu ona olla amb l'aigua i afegiu aquest ingredients juntament amb la soja texturitzada i l'oli. Rectifiqueu de sal i pebre. Poseu-ho al foc i aneu remenant durant 5 minuts (no ha d'arribar a bullir).
Treieu els ingredients del foc, deixeu-los refredar i incorporeu-hi el pa i els ous. Amasseu-ho amb les mans.
Feu boles i aixafeu-les en forma d'hamburguesa. Enfarineu-les amb la farina de cigró i fregiu-les amb oli a foc fort durant molt poca estona.


Bon profit !

6 comentaris:

  1. Jo també faig sovint hamburgueses amb soja texuritzada, a casa ens agraden molt. Però no hi he afegit mai gírgoles, trobo que han de quedar molt gusotes, a les properes n'hi posaré. I l'arrebossat amb la farina de cigrons també l'he trobat molt original!

    ResponElimina
  2. Gemma, quines hamburgueses més bones. Aquesta recepta em va super bé, perquè m'he proposat aparcar una mica els dolços per uns dies, crec que amb tot això del blog n'estem fent una mica d'abús. Jejejeje!
    Una forta abraçada guapa.

    ResponElimina
  3. Gràcies Gemmes per anar-me seguint. La veritat és que són molt gustoses, proveu-les de fer i ja em direu: Petonets a les dues

    ResponElimina
  4. Quines hamburgueses més completes! ja hi clavaria les dents!, i al falafel, i a l'amanida,i a un grapat de coses bones que presentes!Et penso seguir d'aprop...és una amenaça...je,je, A REVEURE!

    ResponElimina
  5. Hola guapa, com estàs? Fa dies que no sabem res de tu, espero que tot vagi bé, perquè les hamburgueses ja ens les hem acabat i et trobem a faltar, a tu i les teves decilioses receptes!
    Una forta abraçada i molts de petons! :-)

    ResponElimina
  6. HOLA GEMMA, GUAPA TU

    TENS UNS "PLATILLOS" MOLT MACOS, PER EJEMPLE EN PREG NOTA EM EL TEU PERMÍS DE LES HAMBURGUESES...JE,JE

    MIL EPTONETS I FINS AVIAT SUSANNA

    ResponElimina